Избрани Новини

Пожар в Благоевград вдигна на крак огнеборците

Апартамент горя тази сутрин в Благоевград, по щастлива случайност няма пострадали хора

Към 6:50 часа тази сутрин съседи в карето, залепени един за друг блокове, в жк. "Запад" забелязали, че вътре в терасата на отсрещния вход на четвъртия етаж горят пламъци. Две пожарни с вой се отправиха към мястото на сигнала, събуждайки жителите на квартала, предаде БГНЕС. Тъй като пожарът е във вътрешната част на карето блокове и е недостъпен за пожарните поради паркираните автомобили, огнеборците спряха от предната страна.

Докато огнеборците пускаха близо 100-метрова линия през тесния проход откъм супермаркета, двама от тях се качиха тичешком по стълбите с преносими пожарогасители. За щастие на живущите в апартамента, огънят е горял на терасата, а вратата й към жилищните помещения била затворена. Пожарникарите загасили пламъците, тръгнали най-вероятно от домакински уред, но това ще установяват специалистите.

Така почти готовата линия от съединени с щрангове маркучи не се наложи да влиза в действие и тя бе прибрана. На мястото на инцидента пристигна и линейка, но за щастие няма обгазени. Апартаментът е опушен и със сажди.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов