Избрани Новини

Шефът на РИО-Благоевград плащал заплата на Джуркин без да има подобно право

Месеци наред ексшефът на РИО И. Златанов е плащал заплата на Джуркин без да има право, предстои проверка кой от инспектората е скрил искането на банката

Съобщение от банка, за запор на заплатата на добилия известност директор на училището в гърменското село Рибново е било потулено в Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград по време на управлението на Ивайло Златанов. Съобщението, забраняващо изплащане на заплатата на училищния шеф е пристигнало в инспектората на 17 октомври миналата година, но не е придвижено до училището в Рибново за отбив на заплатата на Джуркин в полза на банката, съобщиха от struma.com.

Според запознати, новият началник на РИО Огнян Соколов е открил съобщението тези дни, вчера с куриер е изпратено на новия директор на училището в Рибново. Кой и как е укрил запора ще стане ясно в следващите дни, Соколов е разпоредил спешна проверка. Това обяснява донякъде истеричния рев на дисциплинарно уволнения Манчо Джуркин за запазване на работното си място. Липсата на заплата ще го обрече на сериозни ядове с банкерите. Колкото и да не ни се иска излязохме лоши пророци, че битката и протестите, които Джуркин организира и инициира са именно защита на някакъв личен интерес да се задържи на поста. Протестът обаче заема все по-големи размери и доби политически отенък.

Случващото се в Рибново бе определено като протест срещу политическата чистка в община Гърмен и съседните общини. Някои партии определиха уволнението на Джуркин като политически акт разпореден от депутата от ДПС Ахмед Башев. Никой не обърна внимание на 15-те проверки на Манчо Дужрикин, доказващи хаос в ръководеното от него училище.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов