Избрани Новини

Започна пълната реконструкция на ул. „Славянска“ за 663 863 лв

Започна пълната рехабилитация на улицата в Благоевград

Това е поредният обект от програмата на кмета д-р Атанас Камбитов за обновяване на градската инфраструктура и създаване на условия за високо качество на живот в Благоевград. Строителните екипи и техниката вече работотят по трасето. След ремонта на тротоарната настилка предстои пълна рехабилитация на участъка от ул. "Иван Михайлов" до ул. "Дойран”, информират  от пресцентъра на общината.

Към настоящия момент се изграждат новите тротоари, като е предвидено и поставянето на нови дъждоприемни шахти, които да осигурят нормалното ползване на улицата дори при проливни дъждове. Инженерите предвиждат да се положи нов плътен слой асфалт по цялото продължение на въпросния участък, като на кръстовищата с другите улици ще бъде извършено „заустване“ така че да не се нарушава целостта на пътната настилка.

Ремонтите дейности по улица „Славянска“ се финансират по проект „Зелена и достъпна градска среда в община Благоевград”, който е на стойност 4 930 814 лева. Улицата е един от редицата обекти, който ще се ремонтират по същия проект, като срокът за завършване на рехабилитацията е 60 дни. Разчетите показват, че пълното преасфалтиране и новите тротоари ще струват 663 863 лева.

Проектът „Зелена и достъпна градска среда в Благоевград“ включва изграждане и рехабилитация на ул. "Атон", ул. "Преслав" и нова велоалея, бул. "Пейо Яворов" и нова велоалея, ул. "Панайот Волов", ул. "Гемеджиите"и рехабилитация на ул. "Солунските атентатори". Проектът включва изграждане на велоалея от ул. "Броди" до ул. "Пейо Яворов", парк между ул. "Даме Груев" и река Бистрица в кв. 216 и изграждане на парк в ж.к. "Еленово - 1" - II етап. Изпълнението на проекта ще допринесе за интегрираното и устойчиво развитие на Благоевград и утвърждаването му като градски център, предоставящ високо качество на живот, безопасна и уютна жизнена и работна среда, възможности за интеграция на гражданите в неравностойно положение, както и притегателен център за посетители и инвеститори.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)