Избрани Новини

Благоевградско на второ място по конфликт на интереси

Област Благоевград е на второ място в страната след София по образувани производства за конфликт на интереси - общо 25

Основните параметри на административно-съдебната практика при приложението на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси бяха дискутирани днес на заседание на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията. 

Законовото определение и понятие за конфликт на интереси и разграничение от корупцията беше темата, изказване по която направи  д-р Николай Николов –  и.д. председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Той взе участие в редовното заседание на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията в Благоевград, информират от Областна администрация. Заседанието беше ръководено от областния управител Муса Палев. Членът на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Катя Станева запозна присъстващите с Режима на декларациите от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси /ЗПУКИ/, задължени лица, срокове за подаване, съдържание, последици при неподаване.

Сред участниците бяха представители на регионалните и местните власти, на съдебната система, на правоохранителните органи, на данъчните служби, на различни държавни институции и на други организации. 
Област Благоевград е на второ място в страната след София по образувани производства за конфликт на интереси - общо 25, 
съобщи Николай Николов. В съда са влезли 17 решения, четири от които засягат лица от публичния сектор в Благоевградска област.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов