Избрани Новини

Режат лентата на реновирания интернат в Сандански

Ръководството на община Сандански кани всички жители и гости на общината днес от 18:30 ч. в двора на спортния интернат по плуване в началото на градския парк "Свети Врач", където ще се проведе тържествен ритуал за откриване на реконструирания спортен комплекс. Ще присъстват официални гости поканени от кмета на община Сандански.

С реализацията на проекта Младежко-юношенски еко-кампус са обновени съществуващата масивна триетажна сграда, на която е изграден и асансьор, реновирани са и съоръженията, включително основния басейн с олимпийски размери. Спортният плувен интернат е уникален заради своето местоположение и заради двата бассейна с топла минерална вода, съобщиха от пресцентъра на общината.

Водните обекти са неделима част от гордостта на санданчани – градския парк, и са една от най-големите му атракции, заедно с огромното биоразнообразие. Комплексът е разположен върху терен от около 10 дка  и се състои от основна сграда с капацитет 60 легла, столова, кухня, зали за обучение, зали за тренировки,  два басейна и прилежащи зелени площи.

Тази чудесна придобивка за община Сандански  ще бъде осветена от Неврокопския митрополит Серафим. Плувците ще направят своето първо демонстрационно плуване, а общинският духов оркестър и общинския  ансамбъл "Празник" ще допълнят  празничната атмосфера. Кулминацията на тържеството ще бъде рязането на лентата и тържествената заря.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)