Избрани Новини

Няма кой да се грижи за Сашко от Сандански, който бе насилван от баща си

Малкият Сашко, който бе насилван от баща си Костадин Тасев от Сандански, отново остана на грижите на държавата

След като 38-годишният родител бе осъден да блудство със сина си, магистратите оставиха детето да бъде отглеждано от баба си Живка в Кресна.

Наскоро обаче възрастната жена починала. Така момченцето, което дълго време бе лекувано в столични клиники заради разкъсвания в областта на ануса, отново остава без семейна грижа, пише "Инфомрежа".

През януари Агенцията за закрила на детето поиска от Районен съд-Благоевград да постанови детето да бъде поверено на грижите на леля си, която е сестра на осъдения за блудство Костадин Тасев. Районните магистрати обаче прецениха, че не са компетентни да се произнесат по въпроса и препратиха иска в Районен съд-Сандански.

Костадин Тасев от Сандански, който бе осъден за блудство с 2-годишното си дете Сашко, влезе за 12 години в затвора, след решение на тричленен състав на ВКС.

Случаят със Сашко гръмна на 15 февруари 2010 г., когато момченцето бе прието по спешност в “Пирогов” с тежки разкъсвания в областта на ануса и след спешна операция животът му бе спасен. Още тогава лекарите обявиха, че върху детето вероятно е оказано сексуално посегателство, а бащата бе арестуван.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов