Избрани Новини

Затвор за възпитателка в Рибново, агент на МВР

На 7 месеца затвор при първоначален строг режим е осъдил състав на Районен съд - Гоце Делчев възпитателката от СОУ „Йордан Йoвков” в с. Рибново - Хатидже Ликова

Тя е известна в Гоцеделчевско с прякора Ати и с това, че е била ползвана от МВР като агент под прикритие по случая с обвинението за склоняване към проституция, на който жертва стана инспекторът от Икономическа полиция в РУП - Гоце Делчев Тома Паскалев, преди дни оправдан от съда. 

Ликова ще изтърпява наказание за съхранение и продажба на контрабандни цигари без бандерол. Нелегалната стока тя пласирала в магазина си на ул. "Драма" в Гоце Делчев, както и в други търговски обекти - на ул. "Драгоман" в Гоце Делчев и в търговската мрежа в община Гърмен, пише "Инфомрежа".

Престъплението на училищната възпитателка се е превърнало в рецидив, тя дори опитала срещу подкуп от 1000 лева да вербува свидетелите да променят показанията си. Това е доказано в хода на разследването от прокуратурата в Гоце Делчев.

Съдебното решение и мотивите за осъдителната присъда на Хатидже Ликова са от 24 февруари тази година. То може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред по-висша инстанция.

Осъдената е с висше образование, неомъжена и до момента работи като възпитател в училището в село Рибново.

При направените проверки на документацията на училището след уволнението на директора Манчо Джуркин е установено, че след влязлата в сила ефективна присъда Хатидже е била уволнена, а седмици по-късно отново била възстановена на работа. 

В Рибново се говори, че двамата депутати от ДПС Ахмед Башев и Алиосман Имамов стоят зад уволнението и последвалото възстановяване на Ликова като възпитател в школото с анонимка от единия и с протекциите на другия.

Запознати коментираха, че началникът на РИО Благоевград Огнян Соколов е запознат със случая и именно той е изпълнявал поотделно желанията на двамата народни представители.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)