Избрани Новини

ГЕРБ-Благоевград отбеляза с богата програма 136 години от Освобождението

С богата програма Благоевград отбеляза 136 години от Освобождението от турско робство

В тържествата участие взеха кметът на Благоевград Атанас Камбитов, народният представител от ПП ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевградска област Даниела Савеклиева, общинският ръководител на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов, бившият председател на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов, представители на МГЕРБ-Благоевград, общински съветници и активисти на партията от община Благоевград. Венци и цветя бяха положени в памет на загиналите знайни и незнайни герои, отдали живот и сили за свободата на Отечеството на Паметната плоча на войниците майор Орлински, освободили Горна Джумая на 12.02.1878 г. и на паметника на Гоце Делчев на централния площад, където се проведе официална церемония по издигане на националния флаг и беше отслужена панихида за загиналите в освободителната война.

Младежи ГЕРБ и тази година проведоха акция, посветена на националния празник. Десетки членове на структурата раздадоха над 1000 знаменца на жителите и гостите на Благоевград. Така за първи път благоевградчани, включили се в тържествата по повод 3-ти март, бяха с националното знаме в ръце по време на официалната програма.

Ученици от професионалната гимназия по архитектура и строителство, чийто патрон е Левски, припомниха моменти от живота на Васил Иванов Кунчев, една от най-светлите личности в българската история.

”Почти нищо от това, което ни завеща Апостола, не изпълняваме. Той ни показва пътя, дай Боже да имаме очи и уши да го чуем и разберем, и да го последваме Един човек – титан на мисълта, прозрял и бъдещето, надскочил времето си”, коментира кметът Атанас Камбитов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов