Избрани Новини

7 катастрофи белязаха Благоевградско през почивните дни

Серията започнала на 28 февруари-контузии, "Пирогов" и арест

В последния февруарски ден около 10:00 часа, лек автомобил „Пежо”, зад волана на който седяла В.М./32г./ от с.Беслен, излязъл извън пътното платно и се преобрънал. Вследствие на катастрофата дамата е с контузия на гръдния кош, но след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение.

Малко по-късно същия ден С.К. на 44 години не се съобразил с маркировката и помел пресичащата пътното платно М.С./64г./ от Благоевград. М.С. е прегледана, след което е освободена за домашно лечение.

Няколко часа след това 44-годишният водач на лек автомобил „Ланчия Делта”, от с.Яворница, забравя да натисне ръчната на колата, която потеглила самостоятелно. Автомобилът блъснал 26-годишна жена, която стояла на тротоара. Колата донесла на младата дама фрактура на дясна предмишница и таз, а след последвалия преглед пешеходката е транспортирана за лечение в "Пирогов".

Следващата катастрофа е регистрирана в Разлог в обедните часове на първи март. На кръстовище, образувано от ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Шаркьой”, лек автомобил „Тойота Ярис”, управляван от С.Ф./28г./ от града, блъснал лек автомобил „Мерцедес”. Жената не спазила предимството на другия шофьор, с което сама се настанила в болница.

На същия ден около 18:05 часа, на разклона с.Мусомища, трактор „Исеки” се натресъл в грък. На всичкото отгоре 63-годишният тракторист не разполагал с разрешение за управление. Вследствие на инцидента е пострадал именно той. Наглият шофьор е получил охлузни рани в областта на дясна ръка и десен крак, но след медицински преглед е освободен за домашно лечение. За капак пробата с техническо средство за наличие на алкохол в кръвта на гръцкия гражданин е отчела 1,38 промила. Той е задържан със заповед до 24 часа, а срещу него е образувано бързо производство.

В неделя около 20:30 часа в РУП-Разлог е получено съобщение за лице, пострадало вследствие на катастрофа. Униформените установили, че пострадалият е А.С/45г./ от с.Краище. Мъжът се движел по ул.”Първа” към изхода на селото, когато е бил блъснат от неизвестно към момента МПС. Пострадалият е с разкъсно-контузна рана в областта на главата и охлузвания по ръцете.

Последното произшествие е станало тази нощ около 00:50 часа. Край село Покровник, лек автомобил „БМВ”, управляван от В.Г./34г./ от .Благоевград, поради несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой ударил спрелия аварирал лек автомобил „Опел Корса,, управляван от А.Г./47г./ от града. "Недоглеждането" донесло на А.Г. счупен крак, но за щастие мъжът е без опасност за живота.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов