Избрани Новини

ВМРО преклони глава пред Тодор Александров

Един човек, който със своята желязна воля, със своята кауза, вдъхновява поколения млади българи да вървят по неговите стъпки

Човек, който респектираше българските политици, който качваше и сваляше правителства, ако те не служеха на българския национален интерес. Един човек, който респектираше и западния свят, тъй като освен революционер, той беше и дипломат. Това бе Тодор Александров.

С тези думи започна речта на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов пред паметника на Тодор Александров в Благоевград по повод отбелязването на 133-тата годишнина от рождението на героя.

Да почетат легендарния революционер в града бяха и заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, както и организационният секретар Юлиан Ангелов. В знак на преклонение глави сведоха и членовете на ИК на ВМРО Иван Стоянов и Георги Васев, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Благодарение на Тодор Александров светът не забрави, че в Македония остана един народ под робство, на който са отнети най-елементарните човешки права, допълни Каракачанов.

Роденият на 4 март 1881 г. водач на ВМРО остава в история като един от най-големите борци за свободата на Пиринска и Вардарска Македония, отдал живота си за осъществяване на националния идеал за свободен и обединен български народ.

В деня на националния празник 3-ти март дълбокото си преклонение пред делото и личността на Тодор Александров изразиха в Кюстендил десетки членове на местната организация на ВМРО, симпатизанти от града, както и представители на структурата в Костинброд.

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки и председателят на местната структура Георги Петров поднесоха венци пред мемориала на известния като некоронования цар на Македония по повод 133 години от рождението му.

В обществото ни върви опит за подмяна на историята. Опитват се да ни обясняват, че петте века не били робство, а били присъствие, че джамиите в Кюстендил едва ли не имали нотариални актове, все едно някой е дошъл да ги купи от местните собственици на земя. Това не е истина и лицемерно твърдение. Това заяви Джамбазки по повод годишнината от освобождението на България.

Свободата на България не ни е подарена, а се дължи и на опълченците, които се сражаваха при Стара Загора и не предадоха знамето си, допълни той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов