Избрани Новини

Чучулайна дари цигулка на читалището в Банско, Мария Кушлева художествена украса

В навечерието на Първи март ,самодейните състави и изпълнители към читалищата в Община Банско честваха своя празник- Деня на самодееца

На сцената на читалище „Никола Вапцаров“ град Банско пяха и танцуваха тези, които творят красота за хората единствено от любов към традициите и изкуството. Г-жа Райна Икономова, председател на читалището в Банско, благодари на самодейците за вълнуващия спектакъл и връчи грамоти на дарители в полза на читалището - г-жа Снежана Иванова-Чучулайна, дарила цигулка, Незабравка Икономова, дарила колекция филми за Банско от фонда на Радио-телевизионен център – Благоевград, Мария Кушлева, дарила художествена украса. Грамоти бяха връчени на Община Банско, Константин Икономов, Ирина Маркова, Димитър Хаджиев, сдружение“Дедо Лазко“, младежка организация при ПП ГЕРБ, дарили книги на читалището, съобщиха от пресцентъра на общината.

По случай своя празник, самодейците получиха кошница с цветя от Община Банско, кметство - Добринище, както и от г-н Костадин Дурчов - зам.областен управител на област Благоевград. Беше прочетен поздравителен адрес от името на кмета Георги Икономов.

Народната певица Ирина Паскалева внесе допълнително настроение в празничната вечер като гост – изпълнител на събитието.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов