Избрани Новини

Закопчаха петричкия контрабандист Е.Китанов-Дебелия във Франция

След 1 година бягство от ефективна присъда френските власти открили нашенеца в къща на албанец, превеждат го в български затвор

Известният от близкото минало криминалнопроявен от петричкото село Първомай Емил Китанов - Дебелия е арестуван във Франция, на 18 февруари. Той е бил задържан в град Брест в Северна Франция, живеел е в къщата на албанец. Съобщението за ареста му е пристигнало в МВР-София, потвърдиха запознати пред struma.com. Дебелия избяга от правосъдието след като му бе произнесена ефективна присъда 1, 5 години лишаване от свобода за участието му в контрабанда и трафик на цигари. Емо Китанов има и висящи дела за трафик на наркотици.

Веднага след като през лятото на миналата година бе произнесена присъдата му той се скри по подобие на двойния убиец от Сандански Антон Петковски - Нашко и убиецът на бившите собственици на Илинденци - мрамор Ат. Божинов. Веднага след като полицията установи бягството му Дебелия бе обявен за издирване в цяла Европа. Според източниците ни, Емил Китанов до няколко дни ще бъде преведен в затвор у нас, където да излежи присъдата си.

Името на Китанов излезе в публичното пространство най-напред в годините на групировките и мутренските изпълнения. От него трепереше цялото село Първомай, където имаше сбиване все бяха хора, гравитиращи около Китанов. В последствие канализира дейността си и се занимаваше с контрабанда пред двете граници в близост до Петрич и наркотрафик.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)