Избрани Новини

Художникът на Дядото предлага ново име за Благоевград

Общинският председател на ДСБ – Калоян Ханджийски подема кампания за ново име на Благоевград

Той ще организира дискусия с историци и общественици, на която да бъде обсъдена идеята му. Той е категоричен, че личността на Димитър Благоев има спорна историческа значимост, а и няма никакъв принос за развитието на града.

“На мен най-много ми допада да възстановим древното име на областния център, което е Скаптопара. Но има предложения градът да се казва Самуиловград или просто Самуил”, разказа Ханджийски, цитиран от "Стандарт". Собственото му проучване показало, че най-малко поддръжници има Благоевград да върне турското си име Горна Джумая. Дебатът за смяна на името ще се организира до края на месеца. “Ако идеята намери достатъчно голяма подкрепа, ще внесем предложението в общинския съвет, а след това и при президента”, заяви Калоян Ханджийски.

През декември миналата година лидерът на ДСБ бе изправен на подсъдимата скамейка и отнесе глоба от 100 лева за боядисването на паметника на Димитър Благоев, който бе преобразен като Дядо Коледа. Той не участвал в изрисуването на монумента, но поставил върху фигурата на Дядото коледна шапка, а до нея и чувал с надпис „Оставка”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов