Избрани Новини

Синьо единство се бори за единна нова десница

Партията бе подкрепена от Обединените земеделци и демократи и ГС "ЕВЕТ"

Партия Синьо единство, Гражданско сдружение "ЕВЕТ" и Обединените земеделци и демократи положиха основите на единна дясна партия.

Платформата, която изложиха на пресконференция, предлага нов модел на отворена политическа структура. Важен момент в нея е, че която организациите участват равнопоставено – без квоти, без нагласени мнозинства и взимат решенията си с консенсус.

 „Отказваме се от партийната си идентичност, гледаме в една посока и имаме една цел, която е по-голяма от всеки един от нас. Наш опонент са всички политически партии, които обслужват подмяната“, каза председателят на Синьо единство Христо Панчугов.

Моньо Христов, председател на Гражданско сдружение „Обединени земеделци и демократи“, заяви, че чрез тази платформа ще се възвърне нормалната политическа действителност в страната и ще се да даде възможност на свободните демократично мислещи хора да намерят своята алтернатива.

Ергин Емин, председател на „ЕВЕТ“, заяви: "Ние подкрепяме безрезервно платформата за създаване на единна дясна партия като средство за постигане на нашата обща кауза“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)