Избрани Новини

Екзотични растения красят новия парк в „Еленово”

Екзотични растителни видове ще придават уникален вид на новия парк в благоевградския квартал „Еленово”

Поредният зелен оазис, чието изграждане предстои, ще се разпростре върху 6,5 декара и ще радва очите с пастелното присъствие на едролистата магнолия, гинко билобата, рошков и други. На практика това е вторият етап от оформянето на парковата зона в кв. „Еленово”, която екипът „Камбитов” осъществява по проект „Зелена и достъпна градска среда”, съобщиха от пресцентъра. Новата придобивка е пореден щрих от  усилията на общинското ръководството за повишаване качеството на живот в квартала и създаване на благоприятна среда за отдих и приятно прекарване на свободното време.

Освен с екзотичната си флора новият парк ще притегля с многофункционална детска площадка, дървен форд за деца и спортна площадка за волейбол. В работния проект е включено поставянето на пергола с чешма, както и предпазна ограда покрай „Кори дере“. Районът ще бъде благоустроен и озеленен чрез засаждането на широколистни и иглолистни дървета, вечнозелени и цъфтящи храсти, както и различни видове цветя. Съчетанието на природа, място за отдих, спорт ще бъде допълнено с рампи, за да бъде достъпно и за хората с двигателни увреждания.

Това е поредният проект, който общината спечели по ОП „Регионално развитие” през изминалата година. Той  е на стойност над 1,1 млн. лв. и включва изграждането и на парк по поречието на река Благоевградска Бистрица в центъра на града срещу кампуса на общежитията на АУБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов