Избрани Новини

Мъж от Баня собственик на тонове ракия, дърва и лаптопи, но...без негово знание

Куриозен случай с млад мъж, който купува различни стоки, без да знае, шокира разложкото село Баня

Радко Ядков, който е убеден, че е жертва на измама с личните му данни, става собственик на тонове ракия, дърва за огрев и лаптопи, без да има нужда от такива неща.

До преди година Ядков има фирма. Един ден разбира, че си е поръчал огромно количество ракия, за което трябва да плати 10 000 лв. Мъжът обаче нито пие, нито се занимава с търговия на алкохол.

„Покупка на ракия от софийска фирма, там стойността беше близо около 10 000 лв. Тогава беше използвана банковата ми сметка, имах банкова сметка на дружеството, която беше събирателна, аз така и не я направих разплащателна и ако имах 10 000 лева в разплащателната сметка, от банката просто щяха да преведат парите ми и аз щях да се чудя как да си взема парите”, разказва Ядков пред bTV.

Така плащането му се разминава и той забравя за случая. Месеци по-късно обаче получава обаждане с подсещане - че не си е платил поръчаните 15 кубика дърва. Поръчката отново е направена от името на фирмата му, но след подадена жалба в прокуратурата става ясно, че печатът не е неговият.

Тогава Ядков отново си отдъхва - че няма да плаща нещо, което не е поръчвал. Наскоро закрива фирмата си, но отново му се случва нещо неприятно - от мобилен оператор му завеждат иск за неплатена вноска по лизинг.

„Лизингополучател съм станал, лизинга е сключен в офис на въпросния оператор в град Плевен, аз в Плевен не съм бил”, обяснява потърпевшият.

Мъжът пише отговор до дружеството, от където обещават да не водят дела, ако мъжът плати двата лаптопа. Той отказва и отново подава жалба, този път освен до прокуратурата, и до всички институции, които биха му помогнали.

Трите сделки - за ракията, дървата и компютрите, са сключени в различни точки на страната - Благоевград, Балчик и Плевен.

„Единият от най-фрапиращите случаи е, че с търговеца сега точно не си спомням, май че беше за ракията, сме се срещнали в Благоевград в кавички и сме договорили сделката”, обясни Ядков.

Той не може дори да предположи кой е откраднал личните му данни, знае само, че ги е давал на много места, както всички граждани. Сменя си документите, но не вярва, че това ще му помогне.

„Аз си смених личните документи, но за в бъдеще не знам с какви покупки мога да осъмна. Чувствам се като човек с открадната самоличност”, признава Радко Ядков.

В момента по неговия случай се води следствие, което трябва да разкрие кой се разполага с личните му данни.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)