Избрани Новини

По-модерна пречиствателна след 3 месеца

Проектът се финансира по програма на Европейския съюз и е на стойност 7 233 900,52 лева

Започва обновяването на пречиствателната станция за отпадни води в Благоевград. Вече е издадено строително разрешение и до края на март ще стартират строително-монтажните работи по съоръжението. За 3 месеца ще бъде изградено биологично стъпало, с което пречиствателната станция ще бъде завършена изцяло, като междувременно ще бъдат реконструирани и биологичните басейни в станцията. Съгласно правителствена разпоредба река „Струма“ е обявена за чувствителна зона и са наложени по-строги еконорми, които ще бъдат покрити с модернизирането на градската пречиствателна станция. В ремонтните дейности са предвидени за изграждане селектори и утаители, след които водата ще изтича в реката без наличието на вредни вещества., съобщиха от пресцентъра на общината

След подобрението и обновяването на станцията, Благоевград ще се нареди сред модерните европейски градове, отговарящи на съвременните екологични норми за опазване на околната среда.

Досега в рамките на същия проект, който се финансира по програма на Европейския съюз и е на стойност 7 233 900,52 лева, бяха положени над 4 километра канализационна мрежа и над километър водопроводна по бул. „Пейо Яворов“. 

Това е поредният проект за модернизиране и обновяване на градската инфраструктура в Благоевград, който се реализира под ръководството на кмета д-р Атанас Камбитов.  През миналата година бяха разработени и изпълнявани проекти за над 25 млн. лв, работата по обновлението на Благоевград и превръщането му в привлекателно място за живот ще продължи и през тази, като ще бъдат завършени редица значими обекти. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов