Избрани Новини

Черноморец ще си връща на Локо за загубата от миналия сезон

Юношеският национал Милчо Ангелов е получил контузия на последната тренировка и няма да вземе участие в двубоя

Черноморец ще изиграе днес първия си мач от 1/4 финалите за Купата на България. От 14 часа на стадиона в квартал Надежда, акулите ще излязат срещу тима на Локо София. Двата отбора ще изиграят двубоя с различни нагласи, продиктувани и от мястото им във временното класиране на първенството на страната.

След загубата от Берое в последния кръг, Черноморец със сигурност ще излезе с мисъл за предстоящите двубои от шампионата, които при успешно представяне могат да открехнат вратата за оставането на отбора в А група. Но шансовете наистина са малки и по-скоро само на теория. Въпреки това е известно, че независимо от двубоя, който играе отборът, старши треньорът Димитър Димитров винаги иска победата от своите футболисти. Това прави изхода непредсказуем. А между двата тима има и малка закачка от миналия сезон, когато Локомотив отстрани Черноморец за Купата след 3:1 в София и загуба 0:1 в Бургас. Тогава обаче бургаския тим вървеше много добре в първенството и проблемите бяха по-малко. Като се заговори за проблеми, трябва да споменем, че на последната тренировка юношеския национал Милчо Ангелов е получил контузия  и няма да вземе участие в двубоя.

В същото време от началото на сезона Локомотив постигна две победи и една загуба. Особено авторитетен бе успехът над  Левски, който отдалечи на цели 9 точки отборът на Стефан Генов пред основния преследвач Черноморец. Гаел няма да играе поради травма днес, иначе всички от отбора на домакините ще са на линия за двубоя. Допълнителен стимул пред железничарите ще бъде и факта, че при успех футболистите ще получат сериозни премии от клубния президент. За акулите премии ще има само при достигане до финал, защото той би могъл да изстреля отбора в Европейските клубни турнири. Но това е повече възможност, отколкото реалистична прогноза.

Двубоят за Купата между Локо София и Черноморец започва днес от 14.00 часа и ще бъде предаван по Нюз 7.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов