Избрани Новини

Кметът не одобри бордюрите по бул. „Пейо Яворов”, фирмата изпълнител ги сменя за своя сметка

Подмяна на поставените бордюри по бул. „Пейо Яворов“ в Благоевград нареди кметът Атанас Камбитов

 Поставените по време на ремонтните дейности бетонови бордюри не отговарят на заложените в работния проект, категоричен е кметът. Процедурата по демонтирането на бордюрите и монтирането на нови, отговяващи на класа на улицата и утвърдените стандарти, ще бъде за сметка на фирмата изпълнител, съобщават от пресцентъра на общината.

До мярката се стигна след като бе констатирано от звеното по управление на проекта, че по булеварда са поставени бордюри в разрез с утвърдените норми за улици от този клас.

Строителни екипи незабавно започнаха подмяна на бетонните бордюри, предстои поставянето на нови.

Рехабилитацията на бул. „Пейо Яворов“ се  финансира по проект „Зелена и достъпна градска среда в община Благоевград“. В рамките на същия проект се ремонтират ул. "Атон", ул. "Преслав" и нова велоалея, ул. "Славянска" в участъка от ул. "Иван Михайлов" до ул. "Дойран", ул. "Панайот Волов", ул. "Гемеджиите"и рехабилитация на ул. "Солунските атентатори". Проектът включва изграждане на велоалея от ул. "Броди" до ул. "Пейо Яворов", парк между ул. "Даме Груев" и река Бистрица в кв. 216 и изграждане на парк в ж.к. "Еленово - 1" - II етап.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов