Избрани Новини

С новата учебна година тръгва най-модерният спортен комплекс за деца

Мисия Бургас

14-03-2014, 14:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изграждането на супер спортен комплекс в Математическата започва

Сградата в двора на Математическата ще е за всички ученици от Бургас

Най-вероятно до началото на учебната 2014/2015 година ще бъде напълно готов най-модерният ученически спортен комплекс, който вече се изгражда в двора на математическата гимназия в Бургас. Това сподели управителят на общинското предприятие "Спортни имоти" - Живко Иванов.

Въпреки, че там няма да могат да се провеждат по-големи състезания, заради липсата на повече място за зрители, съоръжението ще бъде изключително комфортно за всякъкви видове спорт за учениците в града.

"Надяваме се до началото на септември на следващата учебна година да бъде напълно готов и този комплекс и да функционира", каза още г-н Иванов.

Изграждането на комплекса стартира на 17 февруари, миналата година.

Обектът е  разгъната застроена площ – 4325 кв.м. В него ще влизат 25-метров закрит басейн, спортна зала за волейбол и баскетбол, зала за борба, спортни танци и други спортове на закрито, с необходимите обслужващи и технически помещения.

Новият корпус ще има достъпна архитектурна среда за хора с увреждания. Към него ще бъде изградена стоманобетонова рампа и монтирана електрическа платформа -подемник. На всички основни нива в сградата ще има санитарни възли, съобразени с нуждите на хората с увреждания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов