Избрани Новини

Неврокопчанка намери чанта с 10 хиляди лева, мигновено я предала в полицията

28-годишна неврокопчанка Елена Джонгова прояви изключително благородство и човечност, след като намери 10 хиляди лева на улицата и ги върна, тя заслужава нашата гордост и уважение, заяви кумата й Йорданка Пицева, която е млад специалист в Общинска администрация - Гоце Делчев. От нея разбрахме за историята и че Елена Джонгова работи в офис на ул. „Дунав”, пише вестник "Струма".

В първия момент младата жена отказа да разговаря с репортера ни с думите, че постъпката й не е нищо особено и че не заслужава нечие внимание. Стигало й, че е зарадвала собственика на изгубените вещи и пари. След много уговорки тя се съгласи да разкаже историята:

Излязох в 12:30 часа на обедна почивка и пред търговския център, в който работя, намерих паднала дамска чанта на тротоара на паркинга, малко над сградата на офиса ни. В чантата имаше пари и документи, нито ги погледнах повече, нито ги пипнах, знаех, че това са парите на някого и трябва да ги върна. Отидох до близкия павилион и им казах, че съм открила чанта с пари. Помолих ги да се обадят в полицията. Дойдоха полицаите, взеха чантата, записаха ми данните и телефона.  Те са открили собственика. При мен дойде мъж, който ми каза: „Момиче, вътре в чантата имаше много пари, благодаря, няма такъв човек като Вас, късмет съм имал, че сте ги намерили”. Аз дори не знаех точната сума, нито ме интересуваше, важното беше да се намери собственикът. Първоначално полицаите не ми казаха сумата, само вметнаха: „Ти си направила голямо добро”, впоследствие уточниха, че в чантата е имало 10 хиляди лева и че документите също били много важни.

Не познавам изобщо човека, който ги беше изгубил, той си каза името, не зная какъв е - дали е обикновен гражданин, или бизнесмен, а и не ме интересува. Направих това, което ми дойде от сърцето, а благодарният човек ми остави 20 лева за почерпка, нямаше нужда и от това, лаконична е Елена.

Елена Джонгова е семейна, майка е на петгодишно момченце - Ники, сподели, че го възпитават да бъде честен и отговорен човек, да държи на думата си и да уважава хората.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов