Избрани Новини

560 000 лева за саниране на болницата в Разлог

Започна цялостно саниране на сградата и подмяна на дограмата на Многопрофилна болница за активно лечение в град Разлог

Ремонтът е на стойност 560 000 лева и се осъществява по проект на Община Разлог, финансиран от Международен фонд „Козлодуй”, съобщиха от пресцентъра на общината.

Проектът е важен и значим, тъй като неговото реализиране пряко ще допринесе за повишаване на качеството на средата на МБАЛ-Разлог. На социално-хуманитарното заведение ще бъде извършен много сериозен ремонт, насочен единствено и само към подобряване на мерките в сферата на енергийната ефективност. „След като изпълнихме проектът за модернизиране на болницата с доставка на високо технологична апаратура, сега санираме сградата и сменяме дограмата на болницата. Проектът ще бъде изпълнен поетапно през следващите няколко месеца.”, коментира инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

Проведените проучвания и извършени анализи показват, че до 50 % ще бъдат спестени средствата, които до сега са разходвани за енергия. Това означава, че с реализирането на проекта МБАЛ – Разлог да направи съществена икономия на средствата разходвани за отоплението и повече средства ще останат в болницата за практично и целесъобразно разходване във вътрешно обновяване и реализиране на други дейности.

Проектът, финансиран по фонд „Козлодуй” е пореден успех за кметът Герчев и неговата администрация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов