Избрани Новини

Поредната детска градина за неврокопчани срещу 226 580, 76 евро

Поредна детска градина ще бъде ремонтирана и реновирана след няколко месеца с подкрепата на община Гоце Делчев

Това е ЦДГ "Снежанка", която е водещ патрньор в проект по програмата за Трансгранично сътрудничество България – Македония. Партньор по проекта е Детска градина "Гоце Делчев" гр. Пробищип, Република Македония.

Проектът бе представен днес с начална пресконференция, на която присъсваха кметът на община Гоце Делчев, заместник – кметът Валери Сарандев, както и директорите на двете детски градини-партньори.

Бюджетът на проекта е 333 352.91 евро, като от тях за ЦДГ "Снежанка" гр. Гоце Делчев са предвидени 226 580.76 евро, а за Детска градина "Гоце Делчев" гр. Пробищип – 106 772.15 евро. Проектът е с продължителност 24 месеца, като се очаква строително-монтажните работи по него да започнат през месец април 2014 г. и да завършат през месец септември 2014 г. В рамките на проекта в ЦДГ "Снежанка" ще бъде изградено ново котелно на газ, ще се направи изолация на сградата, монтаж на слънчеви колектори, подмяна на дограма и подмяна на радиатори.

След ремонта, средата за обучение на децата в детската градина ще се подобри значително, а освен това ще се намалят разходите за отопление през зимния сезон.

След напълно обновените ЦДГ № 5 "Брезичка" и ОДЗ № 4 "Детелина" в Гоце Делчев, това е поредното детско заведение, което ще бъде ремонтирано. Работата на община Гоце Делчев в посока подобряване на условията в детските заведения ще продължи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов