Избрани Новини

Камбитов:Благоевград ще има нов закрит плувен басейн и спортни игрища в „Еленово”

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов нареди на екип от специалисти разработването на проект за закрит плувен басейн в квартал „Еленово”

Новото съоръжение ще бъде изградено в двора на 8 СОУ "Арсений Костенцев" върху площ от 23 декара, която позволява изграждането на такова съоръжение. Мястото е избрано заради възможността за газифициране, а новият басейн ще бъде с размери 25/12 метра.

Освен закрит басейн, идеята на кмета предвижда комплексът да включва многофункционални игрища за футбол, баскетбол, волейбол и други. Ще бъдат изградени също и два големи тенис корта. Предвидено е съоръжението да разполага с паркинг за над 100 автомобила, съобщават от пресцентъра.

С изграждането на новата спортна база в големия благоевградски квартал, кметът Камбитов цели най-сетне трайно да се решат проблемите, свързани със сегашния плувен басейн, който често затваря врати заради ремонти и неизправности. Новата плувна база ще даде възможност на малките плувци да тренират и да се развиват пълноценно. Басейнът ще бъде отворен за ползване и от всички останали граждани. Това, че Благоевград заслужава повече е водещ мотив в поредното усилие на общинското ръководство за модернизиране и развитие на градската инфраструктура в областния център.

С изграждането на плувния комплекс ще продължи реализацията и на идеята на кметското ръководство спортът да влезе масово в училищата.

Прогнозната стойност на новия спортен център е в рамките на 700 000 лева. Той няма да бъде част от инвестиционната програма на община Благоевград. Въпреки явния отказ на правителството да финансира инфраструктурни проекти в Благоевград, кметският екип е категоричен в намерението си да реализира важния проект, който ще бъде нова крачка в развитието не само на спорта, но и на града като цяло.

Д-р Камбитов отправя покана до Камарата на архитектите за разработване на идейни проекти и предложения за реализацията на амбициозното начинание.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)