Избрани Новини

Обсъждаха "Функционални изследвания в спорта и кинезитерапията" в ЮЗУ

В Югозападния университет "Неофит Рилски" се проведе Международна научна конференция "Функционални изследвания в спорта и кинезитерапията"

Ректорът на Университета проф. д.н. Иван Мирчев откри форума.

Събитието е част от от българо-гръцки проект "Мобилизация на Младежта - Културно наследство и Спортна Валоризация". Ръководител на проекта е проф. д-р Петър Миланов.

При откриването на конференцията проф. д-р Петър Миланов заяви, че  са изключително важни доверието и партньорството, което българската и гръцката страна са успели да изградят в съвместната си работата по проекта. Модератор на първата сесия на конференцията бе проф. Невена Пенчева, а в научната програма на форума бяха включени изключително интересни доклади на Илия Канелов, Антон Столиов, Красимира Христова, Радослав Мавревски, някои в съавторство с проф. Миланов и проф. Пенчева, съобщават от пресцентъра.

Във втората сесия се представиха със свои изследвания и анализи Ирена Иванова и Мария Кокова, Антон Манчев, Станислава Стоянова и Кремка Петрова, Росен Прешелков, а модератор на 2-рата сесия бе Антон Стоилов.

Целта на проекта е да осигури инфраструктура, информация и насоки за насърчаване на спортните дейности на партньорите и другите лица, ангажирани в политиката за насърчаване на спорта като част от културното наследство на всяка страна. Югозападният университет и организацията YMC(H)A - Солун представляват партньорството, заедно с останалите асоциирани партньори , като Българската федерация по баскебол и много други, работещи в областта на спорта. Основните дейности по проекта са насочни към реновиране на спортната инфраструктура, собственост на ЮЗУ "Неофит Рилски" и изграждането на спортен музей в Солун, предлагайки на потенциалните потребители от всички възрасти, независимо дали те са спортисти или не, съораженията, разработени в рамките на проекта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)