Избрани Новини

Пет актриси се превъплъщават във Ванга

Сериалът „Вангелия”, посветен на пророчицата, тръгва днес

Няколко известни български актьори също участват в поредицата. Сред тях са Ивайло Герасков, когото зрителите познават от „Четвърта власт", и Кирил Ефремов-Близнака от „Под прикритие". Роли в сериала имат още Красимир Ранков, Албена Ставрева, Руслан Мъйнов и Николай Мутафчиев.

„Вангелия" е съвместна копродукция на Русия, Украйна, България и Беларус. В лентата се разказва за времето от раждането на прочутата петричка пророчица Ванга - Вангелия Гущерова през 1911 г., до смъртта й през 1996 г. Специално внимание се отделя на деня, в който тя губи зрението си, но започва да вижда в бъдещето. За сценария на сериала са използвани спомените на приятелите и близките й.

Пет руски актриси играят ролята на Ванга в различни периоди от живота й: Елена Яковлева пресъздава пророчицата на 50-85 години; Ирина Рахманова е Ванга между 25 и 42; Наталия Николаева играе 14-20-годишната девойка, Дария Отрошко се превъплъщава във Вангелия на 12 години, а в образа на 6-годишното момиче от Петрич влиза Кристина Пакарина.

Самият себе си играе във филма и президентът на Международната шахматна федерация и бивш държавен глава на Калмикия Кирсан Илюмжинов, който през 1994 г. удостоява Ванга със званието почетен гражданин на Калмикия.

Режисьор на лентата „Вангелия" е Сергей Борчуков, а сценаристи са Владимир Сотников и Татяна Сотникова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)