Избрани Новини

Четирима обвинени за взрива в офиса на Евророма в Сандански

Окръжна прокуратура - Благоевград внесе обвинителния акт срещу четиримата националисти, обвинени за взрива пред партийния офис на "Евророма" в Сандански, извършен през юни 2012 година, предаде БГНЕС.

На 29 юни 2012 г. пред офиса на "Евророма" в Сандански избухна самоделно взривно устройство. Тежко ранен бе 58-годишният ром Малин Илиев. Няколко дни по-късно той почина в болницата.

Година и половина продължи досъдебното производство срещу Николай Йовев, Васил Георгиев, Александър Ангов и Стоян Ставрев. Те ще бъдат съдени за умишленото убийство на Илиев. Бомбата е съдържала 200 грама триацетонов трипероксид, 200 грама амониев нитрат, 3 батерии и електровъзпламенител.

Според прокуратурата деянието е извършено със средства, опасни за живота на мнозина и по особено мъчителен начин за убития. Мотивът на престъплението са расистки подбуди.

Срещу младежите има и второ обвинение - опит за убийство на Анастас М., в чиято квартира в Сандански на 16 април 2012 година бяха подхвърлени две взривни устройства. Тогава младежът по чудо се отърва без сериозни наранявания.

В момента четиримата обвинени са на свобода, като 23-годишният Николай Йовев е с мярка за неотклонение "подписка". Той бе номиниран за евродепутат от инициативен комитет, подкрепен от националистически организации и футболни фенове.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов