Избрани Новини

55 малчугани от Бачево ще играят в обновена детска градина и ясли

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и зам. - министърaна труда и социалната политика Светлана Дянкова подписаха споразумение за финансиране на проект за вътрешен ремонт на детска градина и детски ясли „Минзухар” в село Бачево.

Официалното подписване и връчване на споразумението за одобрения за финансиране проект по „Красива България 2014” се състоя вМинистерството на труда и социалната политика, в присъствието на министър Адемов, съобщават от пресцентъра на общината.

Мащабният вътрешен ремонт на детските градини и детски ясли в Бачево възлиза на 67 044 лева. Всички помещения с компроментирана мазилка по стени и тавани ще бъдат ремонтирани, цялостно ще бъдат ремонтирани и подовете. Най-късно до 2 юни 2014 година трябва да бъде избран изпълнител на строителните дейности.

„С ремонта ще се подобрят условията за отглеждане и възпитаване на децата. В детското заведение се отглеждат и възпитават общо 55 деца – 10 в яслена група и 45 деца в целодневна детска градина.”, коментира кметът Герчев.

Проектът има важно социално значение за населението в село Бачево. Със собствени средства Община Разлог ще изгради нова съвременна отоплителна система в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Бачево.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)