Избрани Новини

С концерти и изложби Благоевград посреща пролетта

Празничната програма започва утре с пленер за малките любители на изобразителното изкуство „Детска мечта”

От 15:00 часа в кв. „Вароша”  възпитаниците на Центъра по изкуствата ще творят на открито. На платната младите живописци ще могат да изобразят всичко, което ги впечатлява- природа, животни,  града, обичаи и традиции. Ще бъдат представени творби от природни материали, линогравюри, картини с маслена техника, акварел и колаж.

„Бабомартенска приказка за пролетта” в багри и ноти ще представят децата от Центъра по изкуствата с преподаватели Надежда Стоицова и Соня Кацарска. На 21 март от 12:00 часа в зала „Вароша” творците ще изнесат богата литературно-музикална програма. Талантливите певци, на които им предстои участие в следващия етап на „България търси талант”, ще  поднесат пъстър букет от песни.

Същия ден два концерта ще огласяват града. „Пролетта дойде” ще изпеят съставите към Младежки дом от 17:30 часа на площадното пространство пред културната институция. В същия час звуците на китари, пиано и барабан ще се разнесат над площад „Македония”. Биг Бенд- Благоевград е избрал да поднесе на благоевградчани букет от известни музикални творби в „Пролетен концерт”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов