Избрани Новини

Затворен мръсен канал изграждат в Самораново

Дългогодишен проблем на жителите на село Самораново ще бъде разрешен до 2 месеца

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев сключи договор за изграждането на затворен мръсен канал, който повече от 30 години трови с миризмите си хората в района на ул “Й. Дотин”, съобщават от пресцентъра.

В момента каналът е открит, миризмите са ужасни, а гледката от фекалии в непосредствена близост до детска площадка и парка на селото е отвратителна.

“Още миналата година на приемната ми в Самораново хората се оплакаха от за този канал и поех ангажимент при първа възможност да разрешим проблема. Комисията, която огледа селата също препоръча час по-скоро да го ремонтираме и да не чакаме финансиране по някой проект през някоя от следващите години. Затова форсирах нещата и в края на май трябва да приключат всички дейности”, обясни инж. Чимев.

160 метра бетонни тръби ще бъдат положени и каналът закрит. Сумата на договора със софийската “Инженеринг Строй БГ” е за 9814,40 лева без ДДС.

След полагането на канала, от Общината възнамеряват да възстановят напълно и въпросната детска площадка, уточни заместник-кметът по социалните дейности Крум Милев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)