Избрани Новини

Кучета със сини езици се изправят срещу мечка, за да защитят стопаните си (видео)

Чували ли сте дете, което казва „Мамо, мамо, водят лъвче на каишка”

Определено едно от най-впечатляващите от всички породи кучета - Чау Чау, едно страхотно същество с лъвски външен вид и царски маниери. Тези подобни на плюшени играчки животинки са наясно с привлекателността си и поради тази причина имат вродено високомерие и опърничав характер.

Предположението, че чау чау е най-близкият родственик на вълка, може да се докаже с няколко примера: синият език – това е наследство на някои видове измрели полярни вълци, изконния гълъбов цвят на чау – още една черта на дивия предшественик, а така също и добрия нюх, способността му за лов.

Изразява недоволството си със свадлив лай и хапе по особен начин, не като биещо се куче, а захапва кожата недълбоко, при което противникът скимти от болка и се оттегля. Чау-чау са много чистоплътни и в известна степен обичат реда. Те никога няма да бягат в локвите, а ще вървят между лехите, няма да газят в разораното и няма да повредят и едно растение. Чау никога не взема нещо от земята, а ако го заинтересува някаква миризма, ще я изследва с усърдието на професор.

Това е породата, която пази собствениците и дома си самоотвержено, и е готов дори да се пожертва, за да ги защити.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов