Избрани Новини

Турски туроператори и журналисти се насладиха на гостоприемното Банско

Община Банско организира инфотур за турски туроператори и журналисти в периода 17-19 март 2014 год., съвместно с Туристическа асоциация Банско, Съюз на туристическия бизнес в Банско и любезното съдействие на местни хотели.

След успешното представяне на община Банско на туристическата борса EMITTв град Истанбул през месец януари 2014, настоящият инфотур е следващата стъпка за популяризиране на дестинация Банско на турския туристически пазар. Гостите се запознаха с културните забележителности на града, богатата му история и традиции, с мястото на Банско като изтъкнат Възрожденски център.

В рамките на посещението туристическите представители се срещнаха с кмета на община Банско, Георги Икономов. Бяха обсъдени бъдещите проекти за подобряване на инфраструктурата в курорта, на транспортния достъп до общината и облекчаването на визовия режим за туристи от южната ни съседка. Пред своя домакин туроператорите подчертаха необходимостта от изграждане на Втора кабинкова въжена линия, която да подобри достъпа на туристи до ски-зоната в курорта.

„Условията на Банско като ски-дестинация са признати в Европа и света. Курортът разполага с висококачествена хотелска база, автентична кухня и уникална природа, което е отлична предпоставка за превръщането на града в любимо място за ваканция на нашите турски съседи” изтъкна  Икономов пред гостите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов