Избрани Новини

Цяло село на нокти! Лудият, който погреба брат си в двора, подпали и дома си

Крими

20-03-2014, 19:30

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мъжът от Кадиево в момента е в психиатрия

Психично болният Величко Попов от Кадиево изправи на нокти селото, след като запали селскостопанска постройка в двора на къщата си вчера. 61-годишният мъж вече е настанен в психиатрия, пише БЛИЦ.

Величко стана печално известен с това, че миналата година се опита да закопае мъртвия си брат в двора.

Вчера към 16 часа в РУП Стамболийски е получен сигнал за горящ обор в Кадиево. Огнеборците пристигнали незабавно. Щом ги видял обаче, Попов се барикадирал в къщата си и отказал да излезе.

Посрещнал пожарникарите с брадва и ножове, заплашвал, че ще ги убие. След като е изведен от дома си, агресорът бил откаран в Пловдив в психодиспансера. Огнеборците изгасили горящия обор, изпепелени са 80 квадратни метра покривна конструкция.

Хората от Кадиево обаче треперят. Години наред Величко тормозел брат си Костадин, който също имал психични отклонения, но не бил агресивен. Величко го държал заключен, гладен и без лекарства. Прибирал пенсията му и всичко изпивал. Накрая Костадин починал, а Величко се опитал да го погребе в двора. Нямал пари за погребение. Докато бил жив по-малкият брат, хората от Кадиево го жалили, правили обаче опити да се доберат до него, поне да го нахранят. Не успявали, защото на вратата имало верига с катинар. На всичко отгоре Величко постоянно ходел с брадва и режел кабелите на ЕВН. Така оставял хората без ток. За случая е уведомен окръжният прокурор и е образувано досъдебно производство. Хората в Кадиево обаче не са спокойни.

Някой ден ще направи непоправимото, ще убие някого. Десетки сигнали съм подал до кой ли не, този човек е опасен и болен. Трябва да се лекува. Взимат го за месец в психиатрията, после пак го пускат. Той не си пие хапчетата и става агресивен, не знам какво да правим с него, вайка се кметът на Кадиево Стоян Чолаков. Докато е бил жив Костадин, братът е живеел с неговата пенсия. Сега обаче няма никакви доходи, което още повече го озверява и озлобява.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов