Избрани Новини

Бразилски математик може да предсказва... числата от лотарията

Свят

20-03-2014, 19:59

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Но защо не е милиардер?

 Бразилски математик твърди, че е възможно числата от лотарията да бъдат предсказани чрез комбинация между математика и теория на вероятностите.

Ренато Гианела е открил, че е напълно възможно да се предскажат числата, които е по-вероятно да се паднат от други. Той изследва същите поведенчески модели като предсказанията според закона за големите числа.

Изследването му, озаглавено "Геометрия на шанса: Числата от лотарията, следващи предсказуеми модели", показва, че не всички комбинации от числа имат еднаква вероятност за поява. Накратко, възможно е да се предскажат моделите на числа с по-голям шанс за изтегляне.

Според математика има модел, който е приложим за всички видове лотария по света. Този модел може да бъде разбран с помощта на сложна таблица с множество цветове.

"На лотарията не трябва да се гледа като на форма на хазарта, а като на реално приложение на теорията на вероятностите и на закона за големите числа", казва Гианела.

Всъщност не е толкова лесно да се изберат шестте числа, които е най-вероятно да се паднат. Възможно е да се изберат няколко комбинации от числа, които е възможно да бъдат изтеглени въз основа на теорията на вероятностите.

На сайта си lotorainbow той представя вероятността различни числа да бъдат изтеглени в 20 различни вида лотария по целия свят. Читателите обаче може би ще имат нужда от професионална математическа помощ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов