Избрани Новини

Кристиан Вигенин: Откриването на ГКПП"Клепалото" ще подпомогне разширяването на трансграничните връзки

Благоевград Лайф

20-03-2014, 20:27

Снимка:

Министерство на вътрешните работи

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кристиан Вигенин се среща с БСП-Благоевград след гневна декларация

Вигенин с мисия гълъб

БСП-Благоевград въстана срещу Вигенин

Министър Кристиан Вигенин пристигна днес Благоевград и проведе среща с Областния управител Муса Палев и неговия заместник Костадин Дурчов

Акцент в разговорите беше поставен върху трансграничното сътрудничеството, като Областният управител запозна министър Вигенин с проектите, които в момента се реализират в Благоевград. Тяхната обща стойност е близо 80 млн. лева.

От своя страна, външният министър подчерта, че трансграничното сътрудничеството е приоритет за правителството. „Опитваме се в рамките на този кабинет да направим максималното, за да подпомогнем реализирането на тези проекти”, заяви той.

В рамките на срещата бяха обсъдени и възможностите за подобряване на състоянието на съществуващите гранични контролно пропускателни пунктове в Благоевградска област. Муса Палев разясни, че откриването на ГКПП „Клепалото” е един от трите най-важни проекта, които трябва за бъдат завършени до края на мандата.

По думите на министър Кристиан Вигенин това е приоритет не само за областта, но и за държавата като цяло, тъй като отварянето на ГКПП „Клепалото” ще подпомогне за разширяването на трансграничните връзки и ще окаже положителен ефект върху развитието на туризма в региона.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)