Избрани Новини

Днес с жребий се определят конкурентите в конкурса „Училище на годината – Благоевград 2014“

С жребий ще бъдат определени училищата, който ще се изправят в директни елиминации в състезанието „Училище на годината – Благоевград 2014“

Той ще бъде теглен днес от 16:00 часа, в зала „22 септември“. Инициативатата,  която стартира за пръв път през тази година се организира от община Благоеврад и е под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов.

Победителят в надпреварата ще носи званието „Училище на годината“ през цялата учебна 2014/2015 година. Различните училища ще се съревновават 5 различни категории, като предварително са определени две възрастови групи – от 1 до 7 клас и от 8 до 12 клас.

Знания и умения учениците ще мерят в направленията „Спорт“, „Знания“, „Презентация на учлището“, „Култура“ и „Благоевград – това сме ние“. В спортното направление възпитаниците на различните училища ще мерят сили в индивидуални и отборни игри, а в раздела за знания те ще се съревновават с наученото в сферите на историята, литературата, географията, както и теми свързани с Благоевград и Европейския съюз. Под надслов „Благоевград - това сме ние“ младите таланти ще имат възможност за инициатива по тяхна идея, с която да спечелят одобрението на журито, съобщават от пресцентъра на общината.

Победителят в надпреварата ще бъде обявен на 23 май.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)