Избрани Новини

150 работни места за археологически разкопки, дневна надница от 20,60 лв.

Около 150 нови работни места се разкриват в Благоевград

Набирането на работниците вече е започнало и ще продължи до 10 април. Те ще бъдат ангажирани в предварителните археологически разкопки по трасето на автомагистрала „Струма“, което преминава през териториите на общините Благоевград и Кочериново, съобщават от общината. Чистата дневна надница е 20.60 лв., след като бъдат приспаднати данъците. Всеки работник ще подпише индивидуален договор със срок до завършване на археологическите разкопки, които ще продължат около 5 месеца.

Работниците се набират от община Благоевград и Регионален исторически музей, като при кандидатстване е необходимо да бъдат представени медицинско и съдебно свидетелство, както и да бъде попълнена молба.  Документите се подават в стая 305 в Регионален исторически музей.

Онези, които желаят, могат да работят и в събота и неделя, като за тези дни ще получават също по 20,60 лв. Работата ще зависи от метеорологични условия, тъй като дейностите са предимно на открито. Планирано е в летните месеци да се избягва работата в най-горещите следобедни часове.

Това е поредното разкриване на нови работни места в Благоевград, като в началото на 2014 бяха обявени други 45 работни места в социалната сфера. Очаква се създадената заетост да окаже пряк икономически ефект върху местната икономика и пазар на труда.

Повече информация може да бъде получена на телелефон 073/885371 или  0896122320. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов