Избрани Новини

Симитли вече е "Образцова община"

Община Симитли получи грамота от Господари на ефира - „Образцова община”

Високото отличие е за кметския екип и общинските съветници затова, че се отказаха от възнагражденията си в полза на обществото.

“Тази грамота се връчва от „Господари на ефира” на община Симитли за себеотрицателния патриотичен пример на общинските съветници. Отказвайки се от възнагражденията си в полза на общината, те доказаха, че има хора, които пренебрегват личния си интерес в полза на общото благо”. Грамотата има силата на статуетката "бяла лястовица", запазена марка на телевизионното предаване. Но тъй като отличието е колективно, екипът на "Господари на ефира" решили да не носят цяло ято бели лястовици в община Симитли. Защото съветниците са 17, плюс кметът и екипът му заместници хората, които са се отказали от драстичното увеличение на възнагражденията си, пресметнали Господарите, че трябват около 30-тина бели лястовици да долетят в Симитли.

Безкомпромисният и безпощаден екип на Господари- те, които дебнат под лупа реалността в телевизионния ефир и в обществото у нас за всякакви гафове, екипът, който е непримирим към неправдите, но има и достойнството да признава всяко добро, пристигна по време на редовното заседание на общински съвет в петък. За да провери – реални ли са тези хора, общинските съветници, които са се отказали от няколко стотин лева месечно възнаграждение за няколко часа ангажимент. „Видяхме, че съветниците са реални, добре са психически, ходят редовно на прегледи”, шеговито обобщи наблюденията си в пленарната зала в Симитли македонско ми е, Мариета.

Напомняме, общинските съветници в Симитли подадоха декларации преди месец, че ще работят без възнаграждение. И се отказаха от даденото им от Закона право да получават заплати за работата си като народни избраници. Инициативата бе на парламентаристите от групата на коалиция „Бъдеще за община Симитли”. С декларациите си за доброволен отказ, реално на година ще се пестят около 90 000 лева, които ще се инвестират в малки инфраструктурни инвестиции в общината. „За нас показателно е, че коалицията, от която е мнозинството общински съветници – коалиция „Бъдеще за община Симитли” управлява общината вече единадесет години. Трети мандат хората ни гласуват доверие, което ние не можем да предадем”, коментира председателят на ОбС Светла Атанасовска.

От увеличение на заплатите, в полза на обществото се отказаха и кметът на общината Апостол Апостолов и управленският му екип. „От тук насетна да му мислят партиите в парламента, които гласуваха промените в този закон. И на практика създадоха професия „общински съветник”. Тези, които гласуваха промените в закона за увеличаване възнагражденията на общинските съветници ще видят какво ги чака на предстоящите избори. Как редица бизнесмени ще си вкарат, ще си напазаруват за свои общински съветници и реално те ще диктуват какво да се случва в съответната община”, коментира Апостолов след като взе грамотата „Образцова община” за поверената му от избирателите община Симитли.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)