Избрани Новини

Борят сушата в Симитли

Системата бе презентирана по време на информационна екологична среща в изложбената зала на Читалище “Св. Климент Охридски” в град Симитли

Фондация „Училище за природа” – село Влахи, община Кресна сподели опита си в борбата със засушаването в региона. Екипът на фондацията показа собственоръчно направена система за събиране на дъждовна вода с капково напояване. Екодейците разказаха и за успешния си опит с нея, като спестяваща алтернатива на високите разходи за напояване и ползването на питейна вода за същата цел.

Срещата премина при висок обществен интерес. На презентацията присъстваха представители на общинска администрация - Симитли, кметове по населени места, ученици от 9 и 11 клас на СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, техни преподаватели, граждани.

Инициативата се съчета и с отбелязване и на Световния ден на водата, който ежегодно се провежда днес. През 2014г. обединяващата тема е “Вода и Енергия”. Тази взаимовръзка е от жизнено значение, с цел преодоляването на неравенството и подобряване на битовите условия на хората, които живеят в бедни райони. Световната годишна тема има за цел и да улесни разработването на политики, водещи към енергийна сигурност и устойчиво използване на водите в зелената икономика.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов