Избрани Новини

Лют банскалия плаща 1 500 лева за псувни и стрелба по съседи

Лют банскалия ще плати общо 1500 лева на двама съпрузи, негови комшии, заради това, че гърмял по зида им и ги ругал, псувал и обиждал

Решението е на Районен съд – Разлог и може да се обжалва пред окръжния съд в Благоевград.

Между ищците и ответника от години имало съдебни спорове заради границите на съседните им имоти, пише "Стандарт". Цветанка С. и съпругът й Иван С. започнали да градят зид. На 27 септември 2013 г. комшията им Л.П. отправил предизвикателни забележки към тях. Заплашил ги, за което полицаите му съставили предупредителен протокол. На следващия ден обаче станал още по-агресивен. Крещял, обиждал, ругал, сипел клевети, особено към жената, наричал я с непристойни думи, твърдят ищците. Свидетели на сцената станали други съседи, майсторите на зида, дори туристи. Л.П. не спестил хулите и на съседа си Иван. Изведнъж съпрузите чули изстрели от пушка. Дошлите полицаи и открили следи от куршуми до зида.

Цветанка и Иван поискали обезщетение от агресивния си съсед заради претърпени неимуществени вреди – страх за живота и здравето им, страх за децата и внуците, както и за клиентите в механата им. Те държали жената да получи 2000 лв., а мъжът – 1500 лв. Пред съда набеденият мъж се оправдал, че на 28 септември 2013 г. не е бил в дома си, не е виждал и чувал съседите си. Съдът обаче реши, че той е накърнил достойнството и доброто име на съпрузите. Осъден е да плати 1000 лв. на Цветанка и 500 лв. на съпруга й Иван.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов