Избрани Новини

Два дни в АУБ обсъждаха изискванията на студенти и работодатели

Какви са изискванията на студенти и работодатели, как и къде могат да се срещнат очакванията им

Тези теми бяха в центъра на двудневен форум, провел се през уикенда в Американския университет в България. Конференцията беше организарана със съдействието на Българската асоциация за управление на хора и в нея взеха участие близо 20 представители на водещи мултинационални компании.

Първият ден предостави възможност на професионалистите по управление на хора от различните компании да се запознаят с най-новите тенденции в областта. Луша Майри, декан на преподавателите в АУБ, и Владимир Борачев, зам.-ректор „Институционално развитие“ и преподавател в Executive МВА програмата на университета, сложиха акцент върху вътрешно развитие на лидери и таланти, съобщават от университета. Това е тенденция, придобила особена популярност в днешно време, и смятана за едни от най-важните фактори за успешното развитие на дадена компания.

Седем студенти на АУБ от 6 различни държави разказаха пред работодателите какви са техните очаквания от бъдещите им мениджъри и работна среда. Младите хора слагат на първо място в желанията си работа по интересни проекти и предизвикателства, на по-заден план идват заплащането и сигурността. В началото на своята кариера те са по-склонни да експериментират и да работят за стартапи, отколкото за утвърдени мултинационални компании. Гъвкавото работно време, възможност за работа извън офиса, също са сред приоритетите на младите хора. Що се отнася да очакванията им към работодателите, студентите посочиха обучението, мотивацията, обратната връзка от страна на мениджъра, признанието и възможностите за растеж за едни от най-важните фактори при избор на работно място.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов