Избрани Новини

ВМРО-Гоце Делчев:Продажбите на търговците драстично намаляват заради китайските стоки

ВМРО град Гоце Делчев излезе с изявление по повод анкетата, която бе направена от Организацията в града, преди около месец

В него се казва, че от анкетираните над 1 500 души може да се направи анализ, че продажбите на търговците и производителите от района, драстично са намалели, приблизително с 32,5 % през 2013 година. И това е резултат на проникването на нашия пазар, на стоки с изключително ниски цени. Този своеобразен ценови монопол, при подобно темпо, би унищожил търговския бизнес и предприемаческата дейност в региона.

Комитите от Неврокопско посочиха и следната схемата по която тези стоки проникват незаконно в България – от Китай: Контейнер с хранителни или други стоки достига до пристанището на Солун. Същият контейнер по документи седи неразпечатан (чрез подкупи на митническите власти) – отваря се нелегално и товарът му се насочва към пазара в България – след известно време, вече празният контейнер (който се води по документи пълен с товар) се пренасочва към друго място и той е натоварен на кораб и върнат в Китай за ново подобно действие…

Според ВМРО, цялата отговорност за тези нелегални схеми пада върху българските власти. Тяхното бездействие убива българския бизнес и българските предприемачи в селското стопанство. Организацията няма да се съгласи, че това е лоялна пазарна икономика и заявява ,че това не е национално-отговорна политика.

По-нататък се казва ,че всички обвинения и предупреждения, които ВМРО показа, относно „Големите вериги магазини“, се оказаха верни и само две седмици след това, група депутати предложиха в Народното събрание промени в Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), които регулират отношенията между търговци, производители и доставчици. Според мотивите за проекта целта е да се осигури равнопоставеност при търговските сделки и да се предотвратят нелоялните практики, като в обхвата му попадат отношенията между търговските вериги и техните доставчици, съобщават от пресцентъра на партията.

Председателката на дружество ВМРО „Гоце Делчев" Криси Попова, след този анализ на резултатите от анкетата ще организира публичен дебат по този повод.  Целта е да се посочат виновните и криминалните търговски практики и да се начертае път за излизане от тази задънена улица.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)