Избрани Новини

"Изкуство в действие" с участието на преподаватели и студенти от ЮЗУ

Проектът на Българската търговско-промишлена палата - "Изкуството в действие" ще популяризира активно най-добрите творби на преподаватели и студенти от Факултета по изкуствата на Югозапдния университет. Серия от съвместни изложби ще бъдат презентирани пред бизнеса на България.

Проектът „Изкуството в действие” – модерно изкуство за модерни хора има амбициите да визуализира нов атрактивен начин на презентиране на съвременно изкуство през пърформънси, артинсталации, студентски спектакли, модни събития и други специални събития. 

Откриването ще бъде на 2 април (сряда) от 11:00 часа  в галерията на БТПП на ул. "Искър " 9, гр. София. Тогава преподавателите от Катедра "Изобразително изкуство" на  Факултета по изкуствата ще представят своя изложба, включваща 30 произведения от живопис, графика и скулптура. Студенти от Факултета ще поздравят присъстващите с музикални изпълнения и модно ревю.

„Изкуството в действие” – модерно изкуство за модерни хора е проектът на Българската търговско-промишлена палата, който ще популяризира активно в продължение на 12 месеца творчеството на два български университета – ЮЗУ „Неофит Рилски” и Нов български университет.

Инвестирането в стойностни произведения на родното изобразително изкуство става все по-модерно сред по-заможните българи и вече добива размерите на мания. По всеобщо мнение капиталовложението в творби е не по-малко ценно от това в скъпоценности - при това картините и скулптурите в повечето случаи са доста по-изящни от който и да било накит.

Дали ще намерите своята творба, не знаем, но София със сигурност ще се сдобие със свое любимо ново артмясто – академичната галерия на БТПП на ул. „Искър”9.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)