Избрани Новини

Пловдив - домакин на Европейското по кану-каяк, иска и Световно

Спорт

26-03-2014, 15:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Амбиции!

Страхотна новина за Пловдив! Градът ни спечели домакинството на още един престижен световен форум на Гребната база. В Будапеща е одобрена кандидатурата за домакинство на Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени през 2015 г. Това потвърди зам.-кметът Георги Титюков днес. Генералният секретар на европейската федерация по кану каяк Бранко Ловрич е изпратил официално писмо, с което уведомява родната федерация за одобрението.
Така Пловдив се утвърждава сред най-големите гребни центрове в световен мащаб. Блестящата организация на Световното първенство по гребане за юноши и девойки, което се проведе в Пловдив през 2012 г., направи отлична реклама на града ни и сега Гребната база е на път да приеме хиляди спортисти от цял свят в предстоящите първенства.

Другата добра новина е, че Пловдив ще се бори с Познан за домакинството на Световното първенство за младежи и девойки през 2018-та.

"Ако успеем да се преборим с поляците за домакинството на Световно за младежи, си разчиства пътят ни към приемане на Световно за мъже и жени", каза председателят на Българската федерация по кану-каяк г-н Мирчев.

По този повод на Гребния канал ще бъде изградено стартово устройство, което е задължително за провеждане на Европейски и Световни първенства по гребане. Новото оборудване ще струва на Общината 300 000 лева и ще влезе в употреба за минимум 15 година.

Тази година трябва да започне и изграждането на втория гребен канал, който ще служи за загряване на гребците по време на състезания. През останалото време на годината ще е едно прекрасно място за отдих и забавление за гражданите на Пловдив.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов