Избрани Новини

"Да създаваме заедно" с пълна сила в Кюстендил

Екипът на Областния информационен център (ОИЦ) в Кюстендил представи националния конкурс за младежки проект, който стартира на 25 март тази година и е под мотото „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти”.

Инициативата е на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България. Кампанията е насочена към младежи на възраст от 17 до 21 години и има за цел да повиши интереса към новите оперативни програми в страната и да запознае младежите с основните правила и процедури в процеса на подготовка на проект, финансиран с европейски средства.

В конкурса може да вземе участие всеки ученик, студент или безработен младеж на възраст от 17 до 21 години. Кандидатите трябва да подготвят и подадат проектно предложение за подобряването на качеството на живот в областта, в която живеят. Проектното предложение трябва да е по една от седемте оперативни програми, които ще действат в страната през настоящия програмен период 2014 – 2020 г., и да съобразено и с целите и приоритетите, предвидени в съответната програма. Един участник може да изпрати само едно проектно предложение.

Конкурсът ще се проведе в два кръга – регионален и национален. Кандидатите от област Кюстендил следва да подадат проектното си предложение в срок до 17:00 часа на 26 май 2014 г. на електронната поща на Областен информационен център – Кюстендил.

Наградата за победителя от регионалния кръг е електронен четец, а призьорът на национално ниво ще получи смартфон.

Награждаването на отличените проекти в регионалния кръг на инициативата ще се състои в периода 16-20 юни 2014 г. Отличените проекти на всички първи места от регионалния кръг на конкурса ще се състезават на национално ниво. Награждаването на победителя в националния кръг ще се проведе на 30 юни 2014 г. в гр. София.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов