Избрани Новини

Компютърна рисунка на Международен конкурс донесе второ място на ученик от ПМГ

Изключителна изява на ученик от ПМГ в Международен конкурс за компютърна рисунка

Петър Герасимов Димитров, ученик от 10а клас на ПМГ, се класира на ІІ-ро място с рисунката си „Прераждане в нощта“ в Международния конкурс за компютърна рисунка "Зелен свят около нас", съобщиха от учебното заведение.

Международният конкурс "Зелен свят около нас" е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2013/2014 година.

Организатори на конкурса са Средно общообразователно училище „Любен Каравелов” - гр. Видин и Регионален инспекторат по образованието – Видин.

Основните цели на конкурса са учениците да развият уменията си по компютърна графика, да предадат представата си за един по-добър зелен свят около нас и да задълбочат познанията си за проблемите на околната среда и начините за нейното опазване.

В конкурса участваха 463 компютърни рисунки с автори от 12 държави – България, Литва, Италия, Испания, Румъния, Македония, Индия, Виетнам, Южна Корея, Хърватия, Сърбия, Полша.

Критериите за оценка на творбите са: съответствие с темата, оригиналност на идеята, ясно послание, подбор и разположение на образите, цветово изграждане, прецизност при рисуване със свободна ръка, пълноценно използване на ресурсите на избраната програма и художествена изразителност.

Ръководител на Петър Димитров е Спаска Ангелова – учител по ИТ в ПМГ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов