Избрани Новини

Атанас Камбитов и Бойко Борисов откриха новата спортна зала в Благоевград

Кметът д-р Атанас Камбитов и бившият премиер Бойко Борисов откриха нова мултифункционална спортна зала в Благоевград

Разположеното в двора на Трето основно училище „Димитър Талев“ модерно спортно съоръжение отвори врати на специална церемония пред погледа на стотици ученици и граждани. Водосветът бе направен от отец Андон Шавулев.

Кметът Атанас Камбитов изтъкна, че основна цел на общинското ръководство е да направи спорта достъпен за всички, като новият комплекс е доказателство именно за това. „Вярвам, че със създаването на условия за масов спорт в учебните заведения, е въпрос на време да се появят и новите шампиони на България“. Той подчерта, че се работи за изграждането и на нов закрит плувен басейн в квартал „Еленово”. Новото съоръжение ще бъде изградено в двора на 8 СОУ "Арсений Костенцев" върху площ от над 20 декара, като до този момент има два варианта – да бъде с олимпийски размери или 25/12 метра, съобщават от пресцентъра на общината.

Бойко Борисов изтъкна, че средствата за изграждането на мултифункционалната спортна зала в Трето основно училище са отпуснати в мандата на неговия кабинет и изрази тревога, че ключови инфраструктурни проекти в страната и региона са спрени, а по разработването на нови не се работи целенасочено. Според  думите му, по негово време чрез програмите за енергийна ефективност училищата в Благоевград и страната са придобили съвременен вид и предлагат добри условия на учениците.

Благодарност за подкрепата и оказаното съдействие към кмета Атанас Камбитов и Бойко Борисов изрази и директорът на училището Михаил Спасов, който припомни, че идея за изграждането на спортна зала в двора на школото е имало от години, но чак сега са предприети решителни действия за нейната реализация и резултатите са налице.

Тържественото откриване бе оцветено от кратка музикална програма, подготвена от възпитаници на училището, и демонстрационни съчетания, изпълнени от възпитаниците на клуба по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ и гимнастически клуб „Пирин“.

Новата зала е свързана с учебната сграда чрез топла връзка, като паралелно с това има и външен самостоятелен вход. Модерното съоръжение разполага със санитарни възли, съблекални, отопление и вентилация. Залата е с над 120 места и може да се използва за волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, тенис на маса, борба, джудо, бокс, бадминтон, тенис на корт, спортни танци и фитнес съоръжения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)