Избрани Новини

7 държави обменят опит в АУБ

Представители на Студентски правителства от Италия, Испания, Ливан, Косово, Киргизстан и Гърция ще обменят идеи и опит в Американския университет в България. Организатор и домакин на тридневната конференция е Студентското правителство на АУБ. Събитието стартира днес; сесиите ще се проведат в Академичен център „Балкански“ в университетски комплекс „Скаптопара“ на АУБ.

Специален гост на събитието ще бъде Емил Кошлуков, който ще говори за връзката между медиите и политиката в събота от 15:30 ч. Сред лекторите на конференцията са проф. Робърт Филипс, преподавател по политика в АУБ, както и Владимир Борачев – зам.-ректор „Институционално развитие“ и преподавател в Executive MBA програмата на университета.

Основателят на Студентското правителство (СП) в АУБ – проф. Робърт Филипс, си спомня за първите стъпки и развитието на СП през годините: „През 1991г. тогавашният президент на АУБ помоли първите студенти на АУБ да основат Студентско правителство, и ето че въоръжени със синя папка, пълна с конституции, добавки към закона и политики от Студентското правителство от университета в Мейн и моя опит като президент на Студентското правителство в Спринг Хил Колидж, малка група студенти започна да обсъжда идеята.

Въпреки началния скептицизъм и няколко иронични сравнения с комсомолския им опит, първият випуск на АУБ свика първото Студентско правителство на университета.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов