Избрани Новини

Зверство!Деца почти убиха с камъни щъркела Живка в Дупница

Обществото бе потресено за пореден път от нечовешко отношение към животните

Сега не става въпрос за тормоз над домашни любимци, а за щъркел, който се бори за живота си, след като бе зверски пребит с камъни в Дупница. Най-шокиращото в случая е, че над беззащитната птица са посегнали деца. Нехранимайковците хладнокръвно замеряли с камъни щъркели, като едва не го убили. Природозащитници от града мигновено разпространиха в профила си във Фейсбук каква е случката в действиетелност.  

"Преди седмица прекрасната щъркелка се връща у нас от Африка и се отправя към Дупница, където най-вероятно е гнездото й. В Дупница обаче не всички я очакват с радост и нетърпение. Деца замерят Живка с камъни и резултатът е ужасяващо счупено крило. Добър човек я намира и прибира, занася я в местния приют за безстопанствени кучета с надеждата, че там ще помогнат на птицата. Живка е прибрана в клетка. Няма лекарства, няма храна и вода”, се казва в написаното от един от тях.

За късмет на красивата птица, семейство от Дупница отишло в приюта, за да си осинови кученце, когато се натъкнало на сърцераздирателната гледка. След тяхната среща Живка веднага е закарана във ветеринарна клиника в София.

Положението на щъркела е изключително тежко, тя е със счупено крило и кървяща рана, освен това костта на птицата е изскочила навън. Медиците не бързат със своите прогнози, но се надяват, че ще успеят да спасят Живка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов