Избрани Новини

Бъдещи ИТ специалисти с призови места в Национално състезание в Благоевград

В състезанието участваха ученици от ПМГ „Акад. С. П. Корольов“ в три категории – „Самостоятелни компютърни приложения“ 9-13 клас, категория „Уеб сайт“ 9 – 13 клас и „Интернет приложения“ 9-13 клас. Всички ученици прeдставиха своите проекти и ги защитиха пред комисиите в съответната категория, съобщават от висшето учебно заведение.

Класиране:

Здравко Емилов Андонов и Димитър Росенов Узунов от 12а клас представиха своя проект “Relaxis”. Това е един интересен проект – мобилно приложение за релакс. С атрактивната защита те приковаха вниманието на другите участници и техните ръководители, които с интерес гледаха и се насладиха на представянето на проекта. Комисията реши този проект да класира на второ място в категория „Самостоятелни компютърни приложения“.

Александър Донков и Георги Логодажки от 12в клас представиха своя проект „Управление на проекти“ – предназначен за учители и ученици по информатика и ИТ. С приятен дизайн и много голяма функционалност, след отлична защита комисията класира проекта на трето място в категория „Самостоятелни компютърни приложения“.

На четиримата дванадесетокласници им се признава оценка Отличен 6.00 и с получения сертификат от ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград те могат да участват в класирането за специалности с конкурсен изпит по математика в университета.

Учениците Кристиян Бабулев и Радостин Минчев от 11а клас представиха своя проект „Future Wars“- атрактивна 3D игра за бъдещето на човечеството и препятствията, с които то трябва да се справи за завоюване на нови планети.

С получените точки за своя проект “Tournaments World” участващ в категория „Интернет приложения“ 9-13 клас и оценката, която получава за тях, Стефак Карпузов от 12в клас също може да участва в класирането за специалности с конкурсен изпит по математика в ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград. Ръководител на тези проекти, представени от учениците е Христина Василева – учител по информатика и ИТ в гимназията. На трето място в категория „Уеб сайт“ комисията класира Мито Кехайов, ученик от 9д клас в гимназията. Той участва за първи път на състезанието, но това не му попречи да спечели призовата позиция, за което заслужава искренни поздравления. Ръководител на проекта е Пепа Стоянова – учител по ИТ в гимназията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов